AJUDES CÀRITES BENICARLÓ

Com sol·licitar ajudes a Càritas Benicarló

Si és la primera vegada que vens a Càritas Benicarló et demanarem una sèrie de documents per verificar la situació en què et trobes i poder valorar l’ajuda que millor s’adapti a les teves necessitats.

Si ja has vingut anteriorment però ha passat molt de temps, la documentació serà necessària per revaluar les teves necessitats i contrastar les nostres dades amb la teva situació actual.

Per descarregar alguns d’aquests documents necessitaràs disposar de la teva Cl@ve. És una contrasenya personal que permet identificar-te davant l’Administració per a accedir, modificar i descarregar les teves dades. Si encara no estàs donat d’alta trobaràs tota la informació al següent botó.

També hi ha l’opció ‘via SMS’. Si tens donat d’alta el teu número de telèfon a la Seguretat Social, podràs rebre un codi d’accés temporal per descarregar els informes. Les dues opcions (Cl@ve i SMS), juntament amb altres, apareixeran a la web de sol·licitud de l’esmentat informe.

Si necessites actualitzar el teu número de telèfon a la Seguretat Social pots fer-ho telemàticament de la següent manera:

 1. Omple el següent formulari i afegeix la teva signatura a l’espai corresponent.
 2. Escaneig el formulari anterior un cop signat i escaneja també el teu document d’identificació personal (DNI, NIE, Passaport).
 3. Al següent enllaç trobaràs una sol·licitud que hauràs d’emplenar notificant del canvi de número de telèfon. En aquesta sol·licitud hauràs d’adjuntar el formulari i el document d’identificació que havies escanejat al pas dos.
 4. Espera que t’arribi un email de confirmació de la Seguretat Social indicant que la teva sol·licitud s’ha completat.

Depenent de la teva situació (permís de residència, permís de treball, etc.) podràs aportar més o menys documents. No et preocupis per això. Treballarem de la millor manera amb les dades que ens puguis oferir.

La documentació en qüestió és la següent:

 • DNI, NIE o passaport de tots els membres de la llar.
 • Llibre de família, si hi ha menors d’edat.
 • Certificat de convivència o padró de tots els membres de la llar.
 • Informe de vida laboral de tots els membres de la llar majors de 16 anys que disposin del mateix. Accés directe més avall (accés Cl@ve – SMS).
 • DARDO (Document d’Alta i Renovació de Demanda d’Ocupació). Accés directe més avall (accés Cl@ve – SMS).
 • 2 últimes nòmines i fotocòpia del contracte.
 • Certificat integral de prestacions de tots els membres de la llar majors de 16 anys que disposin del mateix. Accés directe més avall (accés Cl@ve – SMS).
 • Certificat de prestació per desocupació (SEPE). Accés directe més avall (accés Cl@ve – SMS).
 • Certificat de minusvalidesa.
 • Certificat d’estudis si ets major de 16 anys i estàs estudiant.
 • Contracte lloguer o rebut hipoteca.
 • Factura electricitat.
 • Factura aigua.
 • Llibretes de banc (actualitzades).
 • Altres despeses: qualsevol despesa que creguis oportú notificar.

És possible que es deneguin algunes ajudes?

Sí, malauradament és possible.

Som conscients que rendes o prestacions de 500€, 600€, 700€, 800€ o 900€ són insuficients per arribar a final de mes amb les càrregues familiars típiques: lloguers, material escolar, menjar, rebuts diversos, carburants, entre d’altres . I tot i que ens encantaria arribar a facilitar ajudes a tots aquells que tinguin dificultats, els nostres recursos són limitats.

A Càritas la nostra prioritat són aquelles persones que no tenen dret a una prestació i no disposen de cap ajuda social. Aquest és el nostre punt de partida.

És tanta la demanda d’ajudes d’aquest perfil de població, que quan comencem a escalar a ajudes familiars amb algun tipus d’ingrés, els nostres recursos ja s’han esgotat.

Aquest és el motiu pel qual amb ingressos que oscil·len entre 500€ i 1000€ potser es deneguin ajudes.

Si la demanda fóra menor o els nostres recursos majors, podríem ajudar a famílies amb un rang d’ingressos superiors, però no és el cas.

És difícil per a nosaltres haver de notificar que no podem ajudar a alguna família, però sentint-ho molt, fem el que podem amb el que tenim.

Altres ajuts

CANVIA UNA VIDA AVUI

Pots fer molt en molt poc.

Dedica part del teu temps i la teva il·lusió a millorar la vida de les persones.

O ajuda’ns amb una aportació econòmica i nosaltres farem la resta.

Tu decideixes.