Després d’un període de moviments sísmics (uns 20.000) que comencen l’11 de setembre. El diumenge 19 de setembre es produeix una erupció volcànica a la dorsal de Cimera Vella (Municipi del Pas) a l’illa de La Palma.

Després de tres setmanes d’activitat volcànica, les bugades de lava han anat devorant al seu pas habitatges, propietats, zones de cultiu (especialment plataneres), vies de comunicació, canalitzacions d’aigua, naus comercials, centres de salut, col·legis, locals veïnals i temples parroquials.

Aquesta erupció volcànica ha afectat els municipis del Paso, Los Llanos de Aridane i Tazacorte, una zona rural i amb habitatges dispersos. Unitats completes de població han desaparegut pràcticament, com és el cas del barri de Todoque (1.300 habitants.) Altres estan evacuades des del primer dia, com són els barris de Las Manchas en zona de mitjania i els costaners de Puerto Naos, La Bombilla i El Rem.

0
edificacions afectades
0
persones afectades
0
hectàrees afectades
0
km de carreteres afectades
0
hectàrees de cultiu afectats

Resposta de Càritas

  • Refugi transitoriper a les persones evacuades que viuen en hotels però que trigaran a rebre els seus habitatges definitius.

  • Necessitats bàsiques (aliments, productes d’higiene, etc.) per atendre les persones més vulnerables que no tenen accés a ajuts per treballar en situació irregular.

  • Atenció psicosocialper a persones afectades per crisis d’estrès, ansietat, xoc post traumàtic, etc.

  • Assessorament legal per orientar i recolzar en els seus drets aquelles persones que han perdut els seus habitatges, terrenys i altres propietats.

  • Ús per a aquelles persones que han vist destruïts o greument afectats els seus mitjans de vida tradicionals, o que s’han vist afectades per la crisi econòmica col·lateral que afecta l’illa.

Com pots ajudar

Càritas Tenerife ha habilitat el compte corrent ES02 2100 6722 6122 0073 3169 per orientar l’ajuda d’emergència a les persones afectades per aquesta catàstrofe natural.

També es poden fer aportacions Bizum a través del codi 03762.

Càritas Interparroquial de Benicarló ha donat 3.000€.

Altres emergències

CANVIA UNA VIDA AVUI

Pots fer molt en molt poc.

Dedica part del teu temps i la teva il·lusió a millorar la vida de les persones.

O ajuda’ns amb una aportació econòmica i nosaltres farem la resta.

Tu decideixes.